Publicatie "Geschiedenis Magazine", mei/juni 2020

18/06/2020

In het blad Geschiedenis Magazine wordt een artikel van Kees van Strien gewijd aan het liederlijke gedrag van studenten in de 18e eeuw. Er wordt geciteerd uit de dagboeken van Claude de Salgas, die gouverneur was van de kinderen van Jacob Jansz Boreel (ondermeer inv. nr. 2). In het stuk worden 3 kinderen van Jacob genoemd, Anna Maria - als echtgenote van François Fagel -, Willem (inv. nr. 3) en Jacob (inv. nr. 7).

De studie-inzet van Willem en Jacob mag dan geen voorbeeld zijn voor de huidige generatie, ze zijn redelijk terecht gekomen en zijn de voorvaders van de oudste en de jongste tak van de familie.

Claude de Salgas zal in 1778 trouwen met Catharina Boreel, de oudste dochter van Jacob Jansz. Claude de Salgas en Catootje (Catharina) zijn de hoofdpersonen van de roman van Marie van Zeggelen, "Liefde in Kennemerland" (1936).

Loading PDF…

Pagina 1 van --